Els Portland Trail Blazers van decidir rescindir el contracte del pivot català Pau Gasol, de 39 anys, segons va anunciar ell mateix la matinada d'ahir en les seves xarxes socials. Gasol va avançar que la recuperació de la lesió al peu esquerre no va pel camí desitjat i va assegurar que posarà «tota la seva energia» per tornar a jugar a bàsquet com abans millor.

En un vídeo de poc menys de dos minuts publicat a les xarxes socials en castellà i anglès, el veterà pivot va recordar que el juliol va acordar amb el seu nou equip que si els terminis marcats pels metges s'allargaven, els seus responsables tindrien la possibilitat de substituir-lo per un altre jugador. També va avançar que estan estudiant la manera que segueixi contribuint a l'equip «des d'un rol diferent», que encara no ha estat definit.

L'arribada de Carmelo

L'espai que ha deixat lliure Pau Gasol a la plantilla dels Blazers ha estat aprofitat per l'equip de l'estat d'Oregon per reforçar-se amb el veterà ala Carmelo Anthony, que ja ha debutat amb la seva nova formació. Gasol va explicar que «quan vam firmar el meu contracta sabíem que aquesta seqüència era una possibilitat, motiu pel qual vam acordar que l'equip podria tenir l'oportunitat d'alliberar-me per tenir la flexibilitat de fitxar un altre jugador que pugui ajudar immediatament».

El gran dels germans Gasol també va explicar que «la lesió que tinc i per la qual em vaig sotmetre a cirurgia el maig passat pot trigar entre sis i dotze mesos a curar-se per complet. Em vaig sotmetre a l'operació amb l'esperança d'accelerar el meu retorn, però desafortunadament hem avaluat que la meva recuperació trigarà més temps de l'esperat».

Es parla que ara podria integrar l'equip de formació dels joves jugadors dels Blazers.