L'ala-pivot català Pau Gasol ha deixat de ser jugador dels Portland Trail Blazers per centrar-se en la seva recuperació després d'haver acordat la rescissió del seu contracte de "mutu acord" amb la franquícia d'Oregon.

Gasol, de 39 anys, va ser operat el passat mes de maig d'una lesió al peu esquerre, però la seva recuperació s'està allargant més del previst. En vista d'aquesta situació, els Trail Blazers han decidit fer efectiva una clàusula del contracte per tallar al català.

"Volia explicar-vos que des del dia d'avui deixaré de ser jugador dels Portland per dedicar-me de ple a la meva rehabilitació. La lesió que tinc sol tenir uns terminis de recuperació entre sis i dotze mesos. Em vaig operar al maig per poder accelerar la meva tornada a les pistes, però desafortunadament en els últims dies hem vist que la meva recuperació completa ens portarà més temps del que inicialment esperàvem ", ha dit Pau Gasol en un vídeo fet públic en el seu compte oficial de Twitter.

"Quan vam signar el contracte al juliol vam acordar que si els meus terminis de recuperació s'allargaven, l'equip tindria l'opció d'alliberar el meu lloc i així portar a un altre jugador que pogués aportar a l'equip a la pista de forma immediata. En aquest escenari jo podria centrar-me en la meva recuperació sense tenir a l'equip esperant ", ha afegit el de Sant Boi.

"Aquest esport m'ha donat, i em segueix donant, moltes alegries. He viscut moments increïbles i alguns, molt pocs, difícils de digerir, com el que estic travessant ara. Segueixo amb la mateixa il·lusió del primer dia i treballaré al màxim en la meva recuperació amb la intenció de tornar a gaudir de l'esport que estimo ", ha indicat el gran dels Gasol.

"UN NOU ROL A PORTLAND"

A més, el jugador espanyol que més temporades ha militat a la NBA ha anunciat que "mentrestant, i mentre continua la recuperació" a Portland, s'ha mostrat "il·lusionat" d'explicar que la franquícia li està buscant un nou rol per al que resta de temporada.

"Estic il·lusionat d'anunciar que els Portland Trail Blazers i jo estem explorant la forma que segueixi contribuint a l'equip des d'un rol diferent, que encara no hem definit. Agraeixo la voluntat de club que continuem treballant junts i desitjo que tinguem un gran any ", ha finalitzat Pau Gasol.