L'exfutbolista i actual secretari tècnic del Barça, Éric Abidal, va negar ahir davant de la jutge que compensessin econòmicament el seu cosí, el donant del seu fetge, i va defensar que van actuar de manera «totalment legal». Per la seva banda, l'expresident del club, Sandro Rosell, va argumentar que es considera víctima d'una campanya de «persecució» per tal de «perjudicar-lo».

Abidal, Rosell i l'exempleat del Barça Juan José Castillo van declarar ahir com a imputats en la investigació sobre suposades irregularitats en el trasplantament de fetge que l'aleshores defensa va rebre el 2012.

La clau de tot l'afer és una conversa intervinguda entre Rosell i Castillo en què aquest insinuava que s'havia pagat per aconseguir el fetge i que no s'havia seguit el protocol en aquests casos. Rosell va al·legar que aquesta afirmació va tenir lloc en un context «privat» i que no li va prestar atenció. «És una invenció d'un amic al qual estima molt però que és una mica animal», va assenyalar el seu lletrat, Pau Molins. Castillo també va dir que s'havia inventat aquesta informació i va argumentar que sol parlar «en aquests termes» perquè és «bromista» i acostuma a «exagerar».