Sant Andreu i Manresa tornen a veure's les cares després d'onze anys sense fer-ho, el segon període més llarg en què quadribarrats i blanc-i-vermells no s'havien trobat sobre un terreny de joc després dels vint-i-set anys que van transcórrer des del 1957 fins al 1987, quan ambdós equips van separar els seus camins esportius.

El 20 de març del 1927 van jugar per primera vegada a Sant Andreu de Palomar, i el partit va acabar en empat a dos gols. La darrera vegada va ser el 20 d'abril del 2008, amb victòria andreuenca per 2-1 (gol de David Gallego). Entremig d'aquestes dues dates s'han disputat quaranta-dos partits més, amb un clar domini local per 26 victòries del Sant Andreu contra sis del Manresa, a banda d'onze empats. Curiosament, malgrat el clar domini històric local, el resultat que més s'ha donat ha estat el d'empat a un gol (sis vegades).

El darrer enfrontament es va jugar, com dèiem anteriorment, fa onze anys. En aquella 34a jornada de lliga, el Sant Andreu era líder de Tercera Divisió, mentre que el Manresa deia pràcticament adeu a la categoria a manca de quatre partits per al final del campionat. L'alineació manresana va ser: Romero, Riki (Toni Lobo) (Cristian Calvo), Isma, Uri, Romà Biols, Jacobo, Roma (Adri), Sergi Soler, Gallego, Roger i Moi Nogareda