La baixa d'última hora del central Clément Lenglet, amb molèsties en un bessó, condicionarà encara més la línia defensiva del Barça per a la visita d'aquest migdia (13 hores) al camp del cuer, un Leganés que va estrenar entrenador en la figura del mexicà Javier Aguirre en el seu darrer partit, en què va arrencar un empat del camp de la Reial Societat.

La baixa de Lenglet, unida a la dels laterals drets Sergi Roberto i Semedo i l'esquerre Jordi Alba, deixa una defensa en quadre, sobretot per les bandes. Així, Valverde va haver de convocar ahir el fins ara inèdit Moussa Wagué i el lateral del filial Dani Morer per cobrir el lateral dret i el central uruguaià, també del Barça B, Ronald Araújo, expulsat contra el Sevilla, pel centre de la rereguarda. El més lògic és que Wagué, Piqué, Umtiti i Junior formin avui la defensa.

Al centre del camp també hi haurà la baixa d'Arthur, reservat per l'entrenador després dels dos partits que ha hagut de jugar entre setmana amb Brasil. Rakitic, en canvi, va rebre l'alta i va entrar a la convocatòria. S'espera que a davant jugui el trident, format per Messi, Suárez i Griezmann, tot i que també hi ha convocats Dembélé, Carles Pérez i Ansu Fati.

Duel molt important

En la roda de premsa prèvia al partit, Valverde va afirmar que el duel d'avui «marcarà una setmana molt important», ja que l'equip es juga dimecres l'accés a vuitens de final de la Lliga de Campions i diumenge visita l'Atlètic de Madrid. Per a ell, «no estem en disposició de pensar que tenim enemics petits. És cert que el Leganés és últim, però l'any passat ens van guanyar i, si faig memòria, hem perdut a Leganés, dos cops contra el Llevant, a Granada, davant del Celta i amb l'Athletic en l'últim minut. Ens hem de centrar a recuperar sensacions». També va ser enigmàtic sobre la defensa en afirmar que «hi ha dues possibilitats, posar Wagué o canviar de sistema». De tota manera, segons el seu punt de vista, el senegalès «està preparat per jugar».

Sobre Piqué, va matisar que «és cert que té qüestions al marge del futbol [la Copa Davis], però sempre es diu que els futbolistes només juguen a futbol, i quan fan altres coses, se'ls hi retreu. Si està centrat, jugarà».