El Borussia Dortmund tampoc no arriba en el seu millor moment al decisiu partit de dimecres al Camp Nou, en què es jugarà bona part de les seves possibilitats d'arribar als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els últims resultats a la lliga, sobretot l'agònic empat a tres de divendres passat davant del cuer, el Paderborn, han encès les alarmes a la conca del Ruhr i el tècnic, el suís Lucien Favre, ja està sent molt qüestionat.

Els groc-i-negres havien afrontat aquesta temporada com una alternativa real al Bayern de Munic, amb un equip molt reforçat, i era gairebé una obligació, també, entrar a la segona ronda de la màxima competició europea. Ara es veu, amb nerviosisme, com el Bayern ha despertat de la mà del tècnic interí Hansi Flick, després d'haver superat una tempesta que va acabar amb la destitució del seu predecessor, Niko Kovac, i el Borussia no ho ha aprofitat.

Així, ara mateix el conjunt de Dortmund és sisè, a quatre punts dels bavaresos i a sis del líder, el Mönchengladbach. A Europa, va remuntar un 0-2 davant de l'Inter, però és conscient que una derrota a Barcelona aquest dimecres, unida a un triomf dels italians al camp de l'Slavia de Praga, el deixaria en una situació complicada en l'última jornada, sense dependre d'ell mateix per classificar-se a la següent ronda. Favre se la podria jugar dimecres i això pot provocar nervis.