25 de novembre de 2019
25.11.2019

«Manresa ha ratificat que pot ser la seu dels catalans de rítmica»

La gimnàstica rítmica està implantada arreu de Catalunya i disposa d'una notable xarxa de clubs

24.11.2019 | 23:51
Xavier March, president de la FCG

El dirigent va lloar l'organització del Club Rítmica Manresa i va obrir les portes a portar altres competicions a la ciutat

Va ser membre de l'equip estatal de gimnàstica artística. Des de l'any 2000 presideix la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG). Als 52 anys, i en plena sisena legislatura, considera que Manresa també pot ser un referent de país pel que fa a la gimnàstica rítmica, tal com ho és en l'artística.


Després d'almenys dues dècades, Manresa torna a acollir una competició de nivell de gimnàstica rítmica.

Un dels grans objectius de la Federació Catalana de Gimnàstica és fer partícips tots els clubs que integren l'organització de competicions. A més, volem que la gimnàstica estigui present arreu del país. Pel que fa a aquesta Copa Catalana, el Club Rítmica Manresa va sol·licitar acollir l'esdeveniment i la federació va donar suport a la seva iniciativa.

La gimnàstica rítmica gaudeix de bona salut a Catalunya?

Supera l'artística pel que fa al número de clubs i disposa d'un nombre de llicències federatives similar, unes 3.500 anuals. La gimnàstica rítmica està implantada arreu de Catalunya. La nombrosa presència a Manresa de clubs de Girona, Tarragona, Lleida i les Ter-res de l'Ebre ho certifica.

El nivell de la gimnàstica rítmica catalana també és bo?

Disposem d'un programa específic de tecnificació que tutela el CAR de Sant Cugat i tenim gimnastes de renom internacional, com Natàlia García, Emma Reyes i Clara Izquierdo. Però la implantació d'aquest esport al País Valencià, Andalusia, Castella i Lleó i el País Basc és alt i propicia que també sorgeixin grans gimnastes d'aquestes comunitats.

Quina valoració fa de l'organització de la Copa Catalana?

Ha estat excepcional. Manresa ha ratificat que pot ser la seu, properament, d'uns campionats de Catalunya de gimnàstica rítmica. La ciutat ja és un referent pel que fa a la gimnàstica artística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit