La Bell Race, amb dos recorreguts maquis, divertits, feréstecs, i una distància d'uns 11 km i una altra d'una mica més de 16, va portar a fer un ple total amb 400 participants. La cursa, que tancava el Campionat Maqui, tenia les places limitades i dijous a la nit va haver de tancar les inscripcions anticipades. Tot i els pronòstics de mal temps la cursa es va desenvolupar en un dia esplèndid.

Molts dels participants es van presentar al Mas de la Sala de Sallent acompanyats, ja que hi havia el servei d'autocars per poder seguir la cursa en el punt més alt, la zona del Cogulló de Sallent, on hi havia instal·lada la campana. Amb puntualitat sortien els participants d'aquesta edició, que tenien davant un terreny enfangat, revirat, amb una primera part més exigent tècnicament i vertical, que va portar algun corredor que anava per sobre del seu ritme a patir les conseqüències de forçar la màquina. El grup de corredors es va anar estirant dins del bosc fins que va entrar a l'espai de la muntanya de sal, espai del Geoparc de la Catalunya Central de la Unesco. Aquí el paisatge canviava i s'entrava en un espai lunar. El recorregut s'obria i això feia que hi hagués espai per guanyar posicions còmodament, però aquí els participants passaven ja fraccionats en grups que observaven l'espai embadalits buscant la pujada precampana, on la cursa es tornava vertical de cop. Tots ells feien la volta pel perímetre de la munta-nya de sal per buscar la cara sud i pujar si calia amb l'ajuda de les mans. Tota una gesta èpica per a molts dels que arribaven a descobrir la Bell Race per primera vegada i un ritual per als que repetien.

Després del pas pel punt més alt i passar per la balconada del centre de Catalunya, tocava emprendre la forta baixada, l'anomenada rebentacames, fins al torrent del Mas de les Coves. Allà, els de la cursa curta retornaven cap al Mas de la Sala i els de la llarga tenien encara al davant 7 km més de corriols.

Els més ràpids van ser, en els 15 km, Carles Reposo, de Ribikes, seguit de Xavier Espiña i Marc Malé; i en noies Judit Franch va ser primera i en segona posició va entrar Anna Freixas, seguida de Cristina Rotxés. En el recorregut de 10 km els tres primers llocs van ser ocupats per Xavier Colom, Jordi Ricos i Nobert Aymerich. En noies, la primera va ser Sonia Peix, seguida de Sylvie Geraldine i Mireia Pesarrodona.