El novament seleccionador estatal de futbol, Luis Enrique Martínez, es va mostrar ahir contundent, durant la seva segona presentació com a màxim responsable de l'equip, i va indicar que ell és «l'únic responsable» que el seu excol·laborador i exseleccionador Robert Moreno no formi part del seu cos tècnic. Luis Enrique, que torna a ser el tècnic després de deixar el càrrec el març per cuidar la seva filla Xana, morta l'agost, va titllar de «deslleial» l'actuació de Moreno.

Així, l'asturià va admetre que «em veig obligat a donar moltes més explicacions de les que m'hauria agradat, però era necessari per a la meva família, per a mi, per als amics, per a la federació i per als jugadors».

D'aquesta manera, va revelar que «el desacord va tenir lloc el 12 de setembre». Aquell dia va ser «l'únic» en què va tenir contacte amb Moreno. «Em va trucar i vam tenir una reunió a casa meva, de vint o trenta minuts, i vaig percebre que volia ser l'entrenador a l'Eurocopa. Em va dir que si jo volia, després ell tornaria a ser el meu segon». Va explicar que «m'ho ensumava pels esdeveniments. M'intento posar en l'altre punt de vista i entendre que li faci il·lusió, que ho vegi com l'oportunitat de la seva vida i per la qual ha treballat molt. Entenc que és ambiciós, i aquesta és una qualitat a valorar, però per a mi és deslleial, jo no ho faria mai i no vull ningú d'aquestes característiques al meu equip. L'ambició desmesurada és un gran defecte».

Luis Enrique va confirmar que mai no s'havia ofert al president de la federació, Luis Rubiales, ni al director esportiu, José Francisco Molina, i va confirmar que Jesús Casas, abans tercer ajudant seu, ara serà el seu segon.

Sobre el seu retorn, va dir que se'l prenia «amb ganes de recuperar la vida i tornar a fer allò que més m'agrada, i demostrar a la família que la vida continua».