El santfruitosenc Robert Vilarasau i la sallentina Marina Chavar-ría van quedar entre els quaranta primers classificats d'una classificació de gairebé cent de participants en els homes i d'una vuitantena en les dones, en els Mundials de trampolí que van començar ahir a Tòquio. Cap dels dos no va poder entrar a les semifinals de la prova individual i tampoc en les finals per equips, tot i que van ajudar el combinat estatal a finalitzar la classificatòria entre els deu millors en els dos casos.

En la competició masculina, Vilarasau va quedar 34è perquè va pagar una mala primera ronda de la rutina. En aquesta va assolir una puntuació de 49,530 punts, la seixantena en la classificació, per culpa d'una sèrie d'errades. Va millorar en la segona actuació, en què va aconseguir 58,205, la 27a millor nota de totes. Si les dues intervencions haguessin estat iguals hauria estat molt a prop de la classificació per a les semifinals. En la competició masculina, Vilarasau, David Vega i Jorge Martín van impulsar Espanya al vuitè lloc de 22 països, però va quedar a quatre punts i mig de la cinquena posició, que feia entrar a la final i a vuit dècimes de la plaça de reserva dels Estats Units.

En la competició femenina, Marina Chavarría va ser 38a després de combinar una 56a posició en la primera actuació i una extraordinària 23a en la segona. En la competició femenina, l'equip espanyol, amb ella, Noemí Romero, Melania Rodríguez i Cristina Sainz, va ser novè.