El tècnic espanyol Unai Emery ha estat destituït com a entrenador de l'Arsenal, ha confirmat aquest divendres el club anglès, que ha justificat la decisió pels mals resultats. El club gunner ha informat que Freddie Ljungberg es farà càrrec del primer equip de manera interina.

"Anunciem que hem pres la decisió de separar-nos del nostre entrenador Unai Emery i el seu equip d'ajudants", ha anunciat el club a través d'un comunicat. "La decisió s'ha pres a causa que els resultats i les actuacions no estan al nivell requerit".

El propietari de club, Josh Kroenke, ha agrait la feina del preparador basc i del seu equip tècnic. "El nostre més sincer agraïment a Unai i els seus companys, que van ser implacables en els seus esforços perquè el club tornés a competir a el nivell que tots esperem. Li desitgem èxit en el futur", ha indicat.

A més, ha informat que el suec Freddie Ljungberg, jugador 'gunner' entre 1998 i 2007 i que formava part de l' 'staff' d'Emery, es farà càrrec de l'equip fins a l'arribada d'un nou entrenador. "Li hem demanat a Freddie Ljungberg que es faci responsable del primer equip com a entrenador interí. Tenim plena confiança en Freddie per portar-nos cap a endavant. La recerca d'un nou entrenador està en marxa i farem un nou anunci quan es completi aquest procés", ha apuntat .

La derrota a l'Emirates Stadium aquest dijous davant l'Eintracht Frankfurt (1-2) en la fase de grups de la Lliga Europa, que obliga l'equip a buscar la classificació per a setzens en l'última jornada, ha precipitat l'acomiadament del preparador d'Hondarribia .

El quadre 'gunner' acumula, entre totes les competicions, set partits sense guanyar. A la Premier League arrossega tres empats i dues derrotes en les últimes cinc jornades que l'han situat a la vuitena posició amb 18 punts, a un de la zona europea.

Emery va recalar a l'Arsenal al maig de 2018, en substitució de l'històric Arsène Wenger, i en la seva primera temporada el quadre anglès va acabar cinquè a la Premier League i va ser subcampió de la Lliga Europa al caure en la final amb el Chelsea.