El solsoní Aleix Vila, de 27 anys, i el seu copilot, el pierenc Jaume Poch, tenien coll avall que serien subcampions del campionat de Catalunya de ral·lis d'asfalt abans

de disputar-se, dissabte passat, el Ral·li dels 2.000 Viratges, la prova que és organitzada pel Biela Club Manresa, precisament l'entitat a la qual pertany Vila. Tenia un clar avantatge el veterà Albert Orriols, amb el Ford Fiesta WRC. Però Orriols va abandonar per problemes mecànics i la segona posició era per a Vila-Poch, just al darrere de l'Skoda Fabia de l'equip Edu Pons-Dani Muntadas, que ha estat el supercampió de Catalunya del 2019, incloent-hi tots els ral·lis, d'asfalt i de terra. Després de fer un còmput de punts, amb tots els bonus per trams i per classe, Vila era informat que el campió català d'asfalt era ell, per un punt.

«Estàvem contents pel segon lloc al 2.000 Viratges però no comptàvem pas que, a més, érem els campions de Catalunya sobre asfalt». El vehicle de Vila és un Peugeot 106, que té uns quants anys, és del 1996. Abans del 2.000 Viratges, Albert Orriols tenia 705 punts. Aleix Vila va rebre 26 punts com a segon del ral·li del Biela, 10 més per assolir el primer lloc dins la Classe-6 i un total de 8 pels trams guanyats en la classificació de dues rodes motrius. Un total de 44 punts que calia multiplicar per 9, coeficient del ral·li. El resultat va ser de 396 punts, que calia afegir als 310 que ja tenia al campionat Vila. Tot plegat, 706 punts, un més que els que tenia Orriols.