La selecció espanyola va resultar afortunada en el sorteig de l'Eurocopa que es va fer ahir a Bucarest. L'equip de Luis Enrique, que ja se sabia que disputarà els tres partits de la primera fase a Bilbao, ja coneixia que tindria al grup el guanyador del play-off 3, entre Bòsnia i Hercegovina, Irlanda del Nord, Irlanda i Eslovàquia. A aquests possibles rivals ahir s'hi van afegir Polònia i Suècia, segurament dos dels més assequibles dels altres pots que hi havia.

Així, Espanya debutarà a San Mamés el 15 de juny davant de Suècia, un rival que ja s'ha trobat al grup de classificació i al qual va guanyar per 3-0 al Bernabéu i va empatar a l'últim minut a Solna, amb un gol de Rodrigo que va donar la classificació. Tots dos equips es van trobar a l'Eurocopa del 2008, guanyada per Espanya, amb triomf per 2-1 de l'equip de Luis Aragonés gràcies a un gol de Villa a l'últim minut.

El segon rival serà Polònia, selecció que mai no s'ha vist les cares amb els espanyols en grans competicions. El conjunt liderat per Robert Lewandowski serà l'adversari el 20 de juny. Finalment, el guanyador del play-off 3 jugarà contra els espanyols el 24 de juny, dia de Sant Joan.

Si és primera de grup, Espanya jugaria els vuitens de final a Glasgow contra un tercer classificat dels altres grups i llavors, a quarts, ja tindria un os, ja que segurament s'enfrontaria a Anglaterra o a un dels integrants del grup de la mort, França, Alemanya o Portugal, en un duel a disputar a l'Estadi Olímpic de Roma.