El pilot surienc Josep Garcia (KTM) es va imposar ahir en la tradicional cursa espectacle del primer dia de l'Enduroc, la Superpole, que serveix per establir l'ordre de sortida de la decisiva Race of Champions, que es disputarà avui, a partir de les deu del matí, pel que fa a les categories sènior i júnior. La sortida de la multitudinària prova de la categoria Amics, es produirà a dos quarts de dotze.

El bagenc va completar la Superpole amb quasi 40 segons d'avantatge sobre el segon classificat, el seu company d'equip Bernat Cortés. La lluita per la segona posició va ser aferrissada i la van protagonitzar quatre pilots que van travessar la meta amb només vuit segons de diferència. Cortés va assolir l'anhelada segona posició. Rere seu es van classificar Pau Tomàs (Beta), Iván Cervantes (Beta) i Jordi Quer (Husqvarna).

Alhora, durant la primera jornada de la desena edició de l'Enduroc també es van disputar les proves per a joves pilots. Lluís Gonfaus va assolir la primera posició a la categoria cadet, reservada a pilots de 14 i 15 anys, seguit d'Àlex Puyet, Yago Domínguez, Álex Descalzo i Jan Fonoll.

El guanyador en la categoria juvenil (de 11 a 14 anys), va ser Guillem Gaya. Van completar les cinc primeres posicions Adrià Cañadó, Jan Josa, Hugo Cuesta i Lluís Marsol. Jordi Soler va pujar al graó més alt del podi en la categoria Iniciació 2 (per a pilots de 9 a 10 anys) seguit de Martí Fonoll, Alexia Gallardo i Àngel Requena. Per últim, Sergi Ivars es va imposar en la prova reservada als pilots de 6 a 8 anys (Iniciació 1). El segon lloc va cor-respondre a Telmo Saperas.

A més, durant l'acte d'entrega de guardons, l'organització va reconèixer als dos pilots que han assistit a totes les edicions de l'Enduroc: Carles Soler i Jordi Quer.