El futur sembla negre per a l'Espanyol. El millor de la jornada del cap de setmana han estat les der-rotes del Mallorca i de l'Eibar, que deixen la salvació encara a prop, però havent de visitar el Bernabéu dissabte i, per les prestacions mostrades ahir, no sembla que la reacció sigui propera. Ahir, l'equip de Machín, que es troba lluny de millorar les prestacions de Gallego a la banqueta, va avançar-se, però primer va iniciar la segona part de manera indigna, amb dues errades clamoroses, i després no va ser capaç de capgirar el resultat quan el rocós Osasuna es va quedar amb deu per expulsió de Roncaglia.

I això que el partit va començar bé, ja que el VAR va decretar un penal per mans del mateix defensa argentí, ex de l'Espanyol, que va transformar Marc Roca. Però el mateix centrecampista va patinar en l'inici de la jugada de l'empat, que va acabar amb una gran centrada d'Estupiñán que va rematar Rubén García. I, tot seguit, errada infantil de Bernardo que va donar el gol fet a Chimy Ávila.

L'expulsió de Roncaglia va donar ànims a un Espanyol que va fer canvis i Pérez va evitar el gol de Calleri. En el tram final, però, una altra errada entre Darder i Bernardo va permetre una contra culminada per Moncayola. A sobre, l'esparreguerí Pipa va haver d'evitar el quart del Chimy Ávila a costa de fer un penal que va marcar Roberto Torres. El gol de tisora de Calleri no va evitar una gran escridassada destinada cap a la llotja, en la qual el màxim dirigent, el xinès Cheng, no hi era, un dia més.