El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va acomiadar ahir el Mundial de Fórmula 1 amb una aclaparadora victòria al Gran Premi d'Abu Dhabi, en el qual ningú no va aconseguir discutir-li l'onzè triomf d'aquesta temporada.

Hamilton, amb la seva 84a victòria de la seva carrera, ha tancat un any espectacular, en què no ha tingut rival en cap moment de la temporada. Max Verstappen (Red Bull) i Charles Leclerc (Ferrari) van ocupar el segon i tercer lloc, respectivament, i van acompa-nyar el britànic en l'últim podi de la temporada. El neerlandès va certificar la tercera posició a la general. Bottas ha sigut, i el monegasc va aconseguir, amb el podi d'ahir, confirmar el seu quart lloc, al davant del seu company d'equip, Sebastian Vettel.

Per la seva banda, Carlos Sainz (McLaren) va acabar desè en la cursa d'ahir després d'avançar en l'última volta l'alemany Nico Hülkenberg (Renault) i va aconseguir, així, el punt necessari per acabar sisè en la classificació general del campionat, al davant d'un dels Red Bull, que han estat tota la temporada amb inestabilitat amb l'acomiadament de Gasly a mitjan d'any. Sainz, després de la cursa, va assegurar que «ens hem vist amb la necessitat d'arriscar i ha sortit a la perfecció».

Finalitza així una altra temporada en què Ferrari no ha aconseguit superar Mercedes, i sembla que cada any estan més lluny i no s'apropen al seu nivell. Fa 12 anys que cap pilot de l'escuderia aconsegueix guanyar el Mundial (l'últim va ser Raikkonen l'any 2017).

D'altra banda, Hamilton l'any vinent podria igualar Michael Schumacher en títols mundials i ningú sembla poder-ho evitar.