La Seu d'Urgell s'ha estrenat aquest cap de setmana en l'organització de la Copa Catalana de ciclocròs, en un circuit molt complet al Parc de la Valira de la capital alt urgellenca, i amb la participació d'uns 250 ciclistes entre totes les categories, amb la presència destacada també dels professionals de carretera Marc Soler (Movistar) i Luis León Sánchez (Astana), així com de l'exprofessional de la BTT, el ceretà Josep Antoni Hermida.

L'única cita lleidatana del calendari de la modalitat, organitzada per l'Sprint Club Andorra juntament amb el Velo Cafè de la Seu i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, va tenir a Jofre Cullell (Megamo Factory Racing) com a gran dominador. El ciclista de Santa Coloma de Farners va fer tota una exhibició de facultats i tècnica. D'aquesta manera, s'ha endut la victòria absoluta davant del líder de la competició en categoria sub-23 Marc Romero (BG Team 100% Natural) i d'Oliver Avilés (La Purito Andbank), que va ser el primer classificat d'elit. Tant Soler com Luisle, que ja havien participat a Manresa, van entrar entre els deu primers (7è i 8è), igual que un Hermida (9è) que va fer bones les habilitats que en el seu dia el portaren a ser dominador català de la disciplina.

Entre les fèmines, Clàudia Galícia (Megamo Factory Team) va ser la protagonista de la primera part de la cursa. A darrere, Jordina Muntadas (Corvi Team) li va anar retallant distància fins a enxampar-la quan faltaven dues voltes, la va sobrepassar i va acabar emportant-se la victòria final. Sandra Heredero (Cicles Vic) va completar el podi femení.

Com és habitual, també es van disputar les proves de promoció amb una vuitantena d'inscrits. Per categories, els vencedors/es van ser en cadets: Nicole Castillo (Bicisprint EC) i Adrià Farnquesa (Jufré Vic ETB); júnior: Nil Solà (Corvi Team); sub-23: Júlia Pujol (Catema.cat) i Jofre Cullell (Megamo Factory Racing); elit: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Oliver Avilés (La Purito Andbank); Màster-30: Lilian Soriano (Edelweiss Laguarta) i David Quiles (Corvi Team); màster-40: Carmen Medina (Medina CC) i Marc Clapés (Corvi Team); màster-50: Pere Joan Roig (Vila Bike's); i màster-60: Bernat del Pino (Les Franqueses UC).