El Baxi Manresa va aconseguir ahir una gran victòria a la pista del Dinamo de Sàsser, un dels millors equips del grup, que permet als bagencs fer un gran pas per a la classificació per a la ronda següent. Toolson va ser el gran heroi del partit amb una segona part magnífica, 24 punts en total, que va capgirar la situació i li va donar la victòria al Baxi.

Problemes al rebot (18-17)

Només començar, Dulkys va anotar la primera cistella del partit, no havien passat ni 10 segons al rellotge. El Baxi va sortir actiu i amb molta serietat, però el Sàsser va aprofitar el joc a la pintura (4-2), on va demostrar que té molt nivell. Vaulet va aconseguir el primer triple dels bagencs, després del desencert de Dani Pérez (4-7). El Manresa es va posar a a set punts de diferència (4-11) i el tècnic del conjunt italià va demanar el primer temps mort.

El tir exterior del Sàsser i del Baxi va ser molt fluix. Van anotar 1/5 cadascun d'ells durant el primer quart. El Manresa va ser un autèntic desastre en el rebot, ja que els locals van aconseguir un total de 8 rebots ofensius en els 10 primers minuts de partit.

El Baxi segueix amb vida (37-32)

El Manresa va desaprofitar moltíssimes ocasions per recuperar la distància perduda. Amb 2/15 en triples, el Baxi no va saber aprofitar tres rebots ofensius consecutius. Els homes de Pedro Martínez es van mostrar més agressius després del temps mort i van pal·liar la distància amb un bon parcial final de 2-7.

El Baxi va iniciar el segon quart, de nou, més activat que el Dinamo Sàsser, que va tenir bones oportunitats per allunyar-se en el marcador i l'únic que va permetre és que el Baxi es posés al davant (18-19). Pedro Martínez va demanar temps mort després de dos triples consecutius dels locals que va provocar el màxim avantatge del Sàsser en el partit fins el moment (24-19). El Sàsser va arribar a estar a 10 punts de diferència (35-25).

Toolson iguala el partit (54-54)

Dos triples de Toolson van servir per empatar el partit a falta de 50 segons per acabar el quart (52-52). Pierre va anotar un triple des de molt lluny per encetar la puntuació en el tercer quart. En aquest període, el Baxi va llançar els primers tirs lliures de tot el partit. Toolson els va encertar tots dos (40-34). El Sàsser va estar molt agressiu a la pintura i va aconseguir la màxima avantatge en el partit, de 12 punts (46-34).

El Manresa va aconseguir una bona dinàmica anotadora i la diferència no era molt àmplia, tot i l'encert als llançaments de triple del conjunt local (52-46).

Victòria de mèrit (73-74)

Màxima igualtat en el darrer període del partit. Va seguit el marcador empatat i es va aturar fins a dues vegades el cronòmetre per revisar faltes antiesportives del Dinamo Sàsser, finalment només es va xiular la segona, a Mitrovic, que va anotar ambdós llançaments, tot i que seguia aquest empat (58-58).

Toolson va anar anotant totes les cistelles que errava Dulkys, que va estar desastrós amb 0/7 en triples. Evans va fer molt de mal durant tot el partit i en aquest últim quart no seria menys (63-61). Ells dos van estar els màxims anotadors del partit. La victòria podria haver-se decantat per qualsevol dels dos i al final va guanyat el Baxi amb millor encert en els tirs lliures del final.