S'ha presentat la primera edició de la Copa Trail Running, que es farà el 2020 al Berguedà. És una organització conjunta per part del Consell Comarcal i deu entitats de

Puig-reig, Bagà, Berga, Gironella, Cercs, la Nou de Berguedà i Avià. Les proves es faran entre el 15 de març i el 16 d'agost.

Van presentar aquesta novetat esportiva el conseller d'Esports del Consell, Abel Garcia, i un grup de representants de les entitats organitzadores. Garcia va donar importància al fet d'unir esforços entre les entitats que no tenen cap ànim de lucre i el Consell. També va declarar que la copa donarà un valor magnífic al paisatge que té el Berguedà.

La Copa Trail Running tindrà un comitè de competició que vetllarà pel seu bon funcionament i l'integraran un membre de la UEC de Bagà, un del Club Esquí Berguedà i un del CQUIE.

Les inscripcions s'hauran de fer per separat en cadascuna de les curses quan s'obrin els períodes corresponents. Tota la informació de les curses es podrà localitzar a bergueda.cat/copatrailrunning.

El 15 de març, a Puig-reig i amb la Pugo Regis Trail, s'obre la Copa Trail Running, que continuarà el 5 d'abril a Gironella i el 19 d'abril a la Nou. Després de les vuit proves, hi haurà una gala final.