Les entitats i les entitats del Berguedà uneixen esforços per crear la Copa Trail Running Berguedà que es posarà en marxa el 2020. Hi participen entitats de Puig-reig, Bagà, Berga, Gironella, Cercs, La Nou de Berguedà i Avià i les proves de la copa es disputaran entre el 15 de març i el 16 d’agost de 2020. Les entitats esportives que organitzen les curses integrades dins la primera Copa Trail Running del Berguedà són CQUIE (Centre Quitxalla Excursionista de Puig-reig), Centre Alpí de Gironella, Correcamins de Cercs, Bombers amb Causa, Mountain Runners del Berguedà, Club Esquí Berguedà, Grup de Joves d’Avià, Associació de Muntanyencs Berguedans, Amics de l’Atletisme de Bagà i UEC Bagà.

En l'acte de presentació. el conseller d’esports del Consell Comarcal del Berguedà, Abel Garcia, va recalcar la importància al fet d’unir esforços entre les entitats sense ànim de lucre i el Consell Comarcal i també va declarat que la copa és una altra manera de donar valor al magnífic paisatge natural de la comarca. La Copa Trail Running Berguedà comptarà amb un comitè de competició que vetllarà pel bon funcionament i solucionarà incidències i reclamacions. El comitè estarà integrat per un membre de l’UEC Bagà, un del Club Esquí Berguedà i un del CQUIE.

Les inscripcions s’han de fer per separat a cada cursa quan aquestes obrin els períodes corresponents. Tota la informació de les curses es pot trobar a www.bergueda.cat/copatrailrunning

La copa començarà el 15 de març a Puig-reig amb la Pugo Regis Trail, amb 25 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.030 metres. El calendari de les següents proves serà aquest. el 5 d'abril a Gironella, el 19 d'abril amb la 9a Sobrepuny Trail a La Nou, el 3 de maig a Sant Jordi de Cercs amb la 4a Cursa de Bombers amb Causa, el 9 de maig amb l'Sky Race a Berga, el 7 de juny amb amb la 22a Berga-Raso-Berga, el 28 de jnuy amb l'Avià Trail i el 16 d'agost amb el Trail del Moixeró, a Bagà.

Sistema de puntuació

A cadascuna de les proves s’atorga una puntuació, mitjançant un logaritme matemàtic. El còmput d’aquestes puntuacions determina la classificació de la Copa Trail Running Berguedà 2020. El primers classificats sumaran 100 i la resta de corredors que finalitzin la prova se’ls aplicarà l’operació (temps corredor/temps 1r classificat) x 100.Per formar part de la classificació de la copa i obtar als premis és necessari participar i acabar en 4 de les 8 curses. En cas contrari, el corredor apareixerà a la classificació però sense possibilitat d’optar als premis.

Els guardons es donaran remis es donaran en una gala, a finals del 2020, organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà. Es premiaran els participants a les 8 proves, als guanyadors per categories i es presentarà la Copa Trail Running Berguedà de l’edició següent.