El camp municipal de Sant Joan de Vilatorrada es va transmutar ahir en el pati del col·legi Hogwarts de màgia i fetilleria. La instal·lació va aplegar els cinc equips de Catalunya i el País Valencià que practiquen l'adaptació a les capacitats físiques dels éssers humans del joc que fascinava a Harry Potter en les novel·les de JK Rowling.

La iniciativa dels banderers d'aquest esport a les comarques de la Catalunya Central, els Bocs Folls de Sant Joan de Vilatorrada, i la col·laboració de l'Ajuntament de la població, han possibilitat que el Bages sigui l'escenari de la sisena edició de la Copa Catalu-nya de quidditch, la degana de les competicions d'aquest esport a Catalunya i al conjunt de l'Estat.

Des dels volts d'un quart d'onze del matí fins a dos quarts de quatre i cinc de la tarda, els 66 jugadors dels cinc equips participants es van enfrontar en una competida lligueta tots contra tots per dirimir la posició inicial que ocuparan en la fase final que es jugarà demà, diumenge, a partir de les nou del matí. La gran final s'iniciarà a les dues de la tarda en punt.

Competir contra els dos favorits

Aquesta primera fase va permetre corroborar que els Bocs Folls presenten candidatura a erigir-se en l'alternativa al pentacampió de la Copa Catalunya, els Barcelona Eagles, així com al millor equip de l'última Lliga Catalana, els valencians Buckbeak Riders.

Els bagencs van obrir la competició enfrontant-se als Barcelona Eagles. En accedir al camp el portador de l'esnitx, la pilota que dona 30 punts a l'equip que la captura, el marcador registrava un 90 a 80 favorable als barcelonins, que van sentenciar el duel.

En el segon partit dels locals, les accions ofensives d'Eduardo Cebrián, el poderós guardià dels Buckbeak Riders, van avançar els valencians (50 a 90), però una marca i la captura de l'esnitx haurien possibilitat una pròrroga que els bagencs no van poder forçar. Després que el duel entre barcelonins i valencians decidís el primer lloc, els Bocs Folls van resoldre el matx amb els Nightmare Grims amb una captura espectacular d'esnitx de Roger Mas.