El diari Sport, el primer periòdic esportiu en sortir tots els dies de la setmana, el primer que ho va fer en color, el primer en declarar-se barcelonista, va celebrar anit els seus quaranta anys de vida en el Museu del FC Barcelona.

No es podia escollir un millor escenari per poder reunir amics, esportistes, autoritats i col·legues de professió. Sport ha estat el fidel testimoni de quatre dècades de la vida del Barça i l'esport espanyol, i es troba en el millor moment de tota la seva història, com ahir va reconèixer Javier Moll, president de Prensa Ibérica i del Grupo Zeta, en el parlament: «Cap altre diari comprèn millor el que significa 'ser i sentir-se' barcelonista». En lacte al Museu del FC Barcelona, Javier Moll va estar acompanyat d'Arantza Sarasola, vicepresidenta, i Aitor Moll, conseller delegat.

Sport va reunir una gernació d'esportistes, molts dels quals han estat protagonistes de gestes que van poder recollir les pàgines del diari, com un Àlex Corretja que va ser guanyador de la primera Copa Davis del tennis espanyol. O com Enric Masip, que ha estat un dels millors jugadors espanyols dins de l'handbol als darrers temps.

També van ser amb Sport, tot compartint una vetllada que va ser ben especial, Jaume Giró (que és director general de la Fundació Bancària La Caixa), Roger Torrent (president del Parlament de Catalunya) ,Meritxell Budó (portaveu del Govern de la Generalitat) i Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

Tampoc no van faltar a la festa els representants de la Diputació de Barcelona ni uns destacats executius d'empreses que sempre han apostat per Sport. I, és clar, hi va ser també present Josep Maria Bartomeu, com a president del FC Barcelona, al costat dels directius Jordi Cardoner, Jordi Moix i Emili

Rousaud. Molt proper i afectuós com sempre, el president del club blaugrana va tenir unes paraules carinyoses per a la capçalera del diari Sport: «Tots els culers fa 40 anys que estem llegint Sport, que

tant ha influït en les generacions de barcelonistes. Sport ha ajudat a fer més gran el Barça».

Sport va viure anit una vetllada especial i històrica. Ben feliços per haver pogut estar quaranta anys explicant i vivint tantes gestes i els èxits dels esportistes, de diferents seleccions nacionals, de clubs...I de la millor època de la història del FC Barcelona que, justament ara, ha arribat als 120 anys de vida. Però com va dir ahir el director de Sport, Ernest Folch, en la seva intervenció durant el discurs al Museu del Barça, «el millor encara està per arribar».