En un bàsquet italià que, per tradició, ha estat dominat per als equips del nord de la «bota», els de Milà, Bolonya o Varese, l'entrada en escena del Banco di Sardegna Sàsser en els darrers anys ha estat tota una novetat. Sàsser, amb els seus 130.000 habitants, se situa com la segona ciutat més gran de l'illa de Sardenya. Està situada al nord, força allunyada de Càller, la capital, limita amb l'Alguer i s'hi parla (a més a més del dominant italià) un dialecte, el sassarès, que té més influències del català, del cors i el toscà que no pas del sard, més predominant al sud.

El Dinamo Sàsser es va fundar el 1960, però no va ser fins al 2010 que va fer el salt definitiu cap a la màxima categoria on, durant l'última dècada, s'ha consolidat amb el president Stefano Sardara. El 2015 ja va fer la sorpresa en proclamar-se campió de la Lega, en batre per 3-4 el Reggio Emilia, amb el factor pista en contra i amb Rakim Sanders com MVP. I en la temporada passada va estar molt a punt de repetir la gesta, va acabar com a subcampió darrere de l'Umana Reyer Venècia, forçant el setè partit (4-3).

A la lliga, després de vèncer el Brescia per 76-70, és al grup de davant. És líder la Virtus Bolonya (10-0) seguida del Sàsser (7-3), el Bríndisi (7-3) i Armani Milà (7-4).