L'interior de l'infantil A del Catalana Occident Manresa Paul Ater Maker Bol, de 12 anys, va ser designat millor jugador de la fase prèvia de la Minicopa Endesa, que es va celebrar fins ahir a l'Alqueria del Basket de València. En els tres partits que va disputar, Bol va signar unes mitjanes de 23,5 punts i 12,5 rebots amb un promig de 25 minuts en pista

En el seu debut a la competició, que va acabar amb victòria bagenca enfront del Casademont Saragossa (56-80), el jugador de Sudan del Sud va anotar 29 punts i va capturar 15 rebots. L'endemà, en la derrota davant el Cenor Obradoiro (65-60), en va fer 18 i 10 respectivament. Finalment, en l'insuficient triomf contra el Cajasiete Canarias va acabar amb 16 punts i 18 captures.

Tot i la seva gran actuació, el Catalana Occident no es va poder classificar per a la fase final del campionat, que es jugarà a Màlaga del 13 al 16 de febrer. Els canaris es van endur un dels primers llocs de grup, igual que el Barça, el Coosur Real Betis i l'amfitrió València Basket. En les eliminatòries de segons, els gallecs i el Joventut també van obtenir el bitllet. Tots sis equips s'uneixen al Madrid, vigent campió, i l'amfitrió Unicaja.