Com a preparació de l'Europeu U16 de l'estiu vinent, la selecció estatal de la categoria ha disputat aquests darrers dies el Torneig Internacional d'Íscar, a Valladolid.

El manresà Marc Bataller, jugador del Barça ha estat un dels integrants del combinat i hi ha tingut destacades actuacions a títol individual.

El combinat estatal es va endur el torneig després d'imposar-se en els tres enfrontaments programats. El primer va ser davant una selecció de jugadors de Castella i Lleó. Des dels primers minuts, Espanya va voler mostrar la seva superioritat i al final va guanyar de vint punts de diferència (79-59). En aquest duel, Bataller va jugar gairebé 15 minuts i no va aconseguir anotar.

El segon compromís va ser davant Rússia. Les sensacions del conjunt estatal encara van ser millors sobretot en defensa, ja que va minimitzar la qualitat dels russos. Un parcial de 15 a 0 a l'inici del tercer quart va trencar el partit i el resultat final va ser de 82 a 54. En aquest cas, el manresà va fer nou punts en poc més de vint minuts.

En el tercer partit, amb el títol en joc, davant Itàlia, Espanya va treure el seu talent i amb gairebé 30 punts en contracops va vèncer per 90 a 59. En aquest cas, Marc Bataller va anotar cinc punts en gairebé dotze minuts.