La berguedana Jordina Juan Sánchez, corredora del Club Orientació Berguedà (COB), ha format part de la selecció catalana que ha guanyat, en categoria infantil, el Campionat d'Espanya escolar de curses d'orientació, celebrat a Valle de Ambroz, a Extremadura.

El campionat va tenir tres curses, dues de mitja distància, una de classificatòria (divendres) i la final (dissabte), en què Jordina Juan va aconseguir la dotzena posició, a menys de 6 minuts de la primera classificada, la murciana Lucía García Peñas (Juan va ser la segona corredora catalana classificada en aquesta cursa darrere de Lola Gabarró); i, finalment, una cursa de relleus (diumenge), en què Juan va aconseguir, amb la resta de l'equip, el tercer lloc, a només 3 segons dels segons classificats, també integrants de la selecció catalana.

Cal destacar que la selecció catalana d'orientació també va aconseguir la primera posició del campionat en la categoria de cadet. Més enllà dels bons resultats que es van obtenir en aquest campionat estatal, cal afegir que Jordina Juan ha estat la primera corredora del COB que s'ha classificat i format part de la selecció catalana en edat escolar. Fins ara, únicament Pau Llorens hi havia arribat. Un exemple de constància i esforç per a molts nens i nenes que també volen aprendre i millorar en el món de l'orientació.