El Catalana Occident va tancar amb derrota la fase 1 del campionat preferent del grup 1. Les baixes del Catalana Occident van ser una amenaça ja abans del partit i finalment es van manifestar en el marcador, en acusar falta de profunditat i el ritme asfixiant d'un Jac Sants que no s'hi jugava res.

L'inici de partit va ser notable per als de Manresa amb dos punts de García i quatre de Vainqueur. Després, però, els locals començaven a donar indicis del bon partit que acabarien fent. Ja al minut 4 van capgirar el marcador en un primer parcial que s'acabarien emportant (21-16). El Catalana Occident, amb les baixes de Naspler, Planell i un Peñarroya que ja no va amb crosses i encarrila l'últim mes i mig de la seva recuperació, va començar a acusar la debilitat física ja al segon parcial. A aquestes baixes s'hi havien de sumar els tocats Osul (només va poder disputar quatre minuts de joc) i De los Aires.

El Sants treia profit del joc exterior amb tres triples abans del descans i un avantatge de vuit punts. La inèrcia del ritme imposat pel Sants i la incapacitat de capgirar el resultat feia que les ànsies dels júniors anessin en augment i apareguessin les males decisions. Així, van arribar les precipitacions en el tir i una desconnexió poc vista aquesta temporada en els manresans. El dos triples de Roman a l'inici del segon quart reactivaven un Sants que havia concedit cinc punts, aparentment, vitals per als manresans, amb els quals es passava del 21-16 del primer quart al 23-21. Així, el Sants tornaria a dominar en un poc millorable tercer període (27-19) amb uns percentatges que fins a la fi serien d'aproximadament el 50% en el tir de dos i el 35% en el tir de tres, i en un dar-rer 15-10 en el qual ambdós equips van abaixar el ritme. Tot i la derrota, els manresans finalitzen primers del grup 1.