Amb la mirada clarament fixada en la Lliga Endesa, el Baxi Manresa va perdre ahir a la pista del Lietkabelis (77-61). Tot i que al tercer quart els bagencs van aconseguir reduir l'àmplia diferència que hi havia al segon quart, en l'últim període els lituans van sentenciar. El desgast físic del partit de dissabte a Badalona es va notar.

El Lietkabelis, més actiu (22-18)

El Baxi va sortir amb Pérez, Dulkys, Jou, Magarity i Kravish. Cistella inicial de Dulkys només començar. No obstant això, el Baxi va sortir molt descentrat, amb tres pilotes perdudes consecutives que van posar per davant el Lietkabelis (6-5).

Els lituans van sortir molt concentrats i la seva circulació de la pilota va ser ràpida, i va arribar a situar-se de sis punts dues vegades (13-7 i 16-10). Pedro Martínez va demanar el primer temps mort després d'un altre triple del Lietkabelis (19-10). Sens dubte, el desgast físic del partit a Badalona va afectar el Baxi en aquest primer quart, ja que van sortir molt relaxats a pista. En defensa, cal destacar Sima, amb dos taps en aquest quart.

Un Baxi molt dèbil (47-34)

Molt mala primera part del Baxi Manresa, que, en alguns moments, va veure com el partit pràcticament se li escapava. Finalment, el Baxi va aconseguir un parcial d'1-12 per reduir la distància en el marcador, però les pilotes perdudes van tornar a deixar el Lietkabelis en una posició còmoda dins el partit.

L'inici del segon quart va seguir la tònica del primer, més actiu el Lietkabelis davant un Baxi molt feble en defensa. Amb només 1 minut i 25 segons disputats, el Baxi ja va entrar en bonus i el parcial inicial dels lituans va ser espectacular, de 13-2, i un màxim avantatge de 17 punts.

Els bagencs s'apropen (57-50)

El Manresa va sortir lleugerament millor del descans, amb un parcial de 0-4 a favor dels bagencs. Els homes de Pedro Martínez podrien haver reduït més la diferència en aquest inici del tercer quart, però l'equip va seguir desencertat ofensivament.

Dulkys va tornar a posar al Baxi en bonus aviat. Els locals van sortir molt més relaxats, conscients que l'avantatge de la primera part era bastant gran. Amb tot, els locals van aconseguir un parcial de 7-0. Les dinàmiques en aquest tercer període van variar i, després d'aquesta bona ratxa del Lietkabelis, el Baxi Manresa va obtenir un molt bon parcial d'1-10 i es va posar a només set punts de diferència.

Victòria clara dels locals (77-61)

Amb res a perdre i amb el bon nivell mostrat a l'anterior període, el Baxi va sortir amb alegria en aquest últim quart. Els bagencs van arrencar amb pilotes recuperades i encert a la pintura, on va destacar un lluitador Vaulet.

Sajus va tornar a posar el Lietkabelis amb un bon avantatge gràcies a un parcial de 7-0 liderat per l'interior del conjunt lituà.

Quan faltaven 4 minuts per acabar el partit, el Baxi estava a 8 punts de diferència respecte del Lietkabelis. L'exmanresà Sakic va encistellar un llançament de tres que va tornar a posar, de nou, la diferència psicològica dels 10 punts a favor del Lietkabelis a l'electrònic. Toolson va estar espès en aquest darrer quart i això va perjudicar el Baxi Manresa, ja que el nord-americà és un home clau dels bagencs al tir exterior.