El pilot asturià Fernando Alonso (Toyota) i el seu copilot, l'avianès Marc Coma, s'han quedat amb molt poques opcions de guanyar el Dakar en el seu debut. La causa ha estat una avaria que han patit en la segona etapa de la prova, en picar contra una pedra, que els ha fet perdre dues hores i mitja a la classificació. El sud-africà Giniel de Villiers, també amb Toyota i fent equip amb el copilot Àlex Haro, d'Òdena, s'ha imposat en l'etapa que s'ha disputat entre Al Wajh i Neom, a l'Aràbia Saudita, i de 367 quilòmetres.

Després d'un bon debut en la jornada inicial, Alonso ha viscut la part més amarga del raid més dur del món i una avaria en el quilòmetre 160 de l'especial sembla que l'impedirà lluitar pel triomf final. El dues vegades campió del món de Fórmula-1 ha impactat contra una roca que l'ha deixat sense la part davantera esquerra del seu Toyota Hilux i ha hagut d'esperar al camió d'assistència. Han pogut reparar el problema i acabar l'etapa però caient al lloc 48 de la general, a gairebé 2 hores i 40 minuts del líder en cotxes, l'argentí Orlando Terranova, amb Mini. El segon és Carlos Sainz a 4'43''.

L'alegria per als participants de casa nostra del dia l'ha donat l'anoienc Àlex Haro, vencedor amb De Villiers i que ara ocupen el sisè lloc de la general a 12'04'' del líder. Nani Roma i Daniel Oliveras, amb Borwrad, són tretzens a 38 minuts. Isidre Esteve I Txema Villalobos, amb Sodicars, es troben en el lloc 31' a 1 hora i 42 minuts.

Gerard Farrés perd molt temps

Mal dia també per a un altre dels nostres pilots, el manresà Gerard Farrés en buguis, que aspirava als primers llocs de la seva categoria. Avui ha entrat en el lloc trentè i perdent 1 hora i 32 minuts respecte del vencedor, el xilè Chaleco López. Ara Farrés i el seu copilot, l'igualadí Armand Monleón es troben molt lluny de les posicions d'honor, amb López com a líder.

La malastrugança per als catalans també ha tingut de protagonista a Laia Sanz, en motos, que ha patit una caiguda a l'inici de la jornada i ha cedit 43 minuts. El castellonenc Joan Barreda (Honda) ha estat sisè en un dia amb victòria de Ross Branch, de Botswana. Pel que fa a l'urgellenc Jaume Betriu ha entrat en el lloc 31è a 37 minuts i el martorellenc Pep Mas, del Pedregà Team, en el 81è a 2 hores i 15 minuts. El líder en motos és Sam Sunderland, amb KTM.