Paul Ater Maker Bol, el jugador originari de Sudan del Sud i que és al Catalana Occident Manresa, la base del Baxi, juga aquest matí la final del campionat estatal de seleccions autonòmiques infantil amb Catalunya. Bol, de 12 anys i que fa 1,94 metres, va ser ahir de nou l'element més destacat en la victòria en semifinals davant de la Comunitat Valenciana i que va ser per 68-49, en un matx difícil i dur fins als dos primers quarts. Catalunya es jugarà el títol a partir de les 11 d'aquest matí davant de la selecció d'Andalusia, que ahir es va desfer clarament de Madrid. La final es pot veure a través del web de la federació espanyola.

En el partit d'ahir, Bol va ser el jugador dels catalans que va estar més minuts en pista (26), el que va fer més punts (13) i qui va atrapar també més rebots (19). En tot cas, el principi de partit era dominat pels valencians que van tancar el primer període amb un 7-13. Va ser en el segon quart quan l'equip de Catalunya va revifar i va marxar al descans amb un 25-21, amb 8 punts de Bol en aquesta fase.

Ja a la represa, Catalunya es va poder escapar amb un 48-32 a la fi del tercer quart que es va poder mantenir i ampliar fins a assolir el ja esmentat 68-49 definitiu.

En l'altra semifinal només hi va haver el color andalús en assolir una contundent victòria sobre els madrilenys per 78-39.

A més de la final masculina en

categoria infantil, Catalunya juga avui les altres tres que es disputen, la infantil femenina i les dues de la categoria cadet.