El pilot espanyol Fernando Alonso (Toyota) s'ha quedat sense opcions a guanyar el Ral·li Dakar després d'una avaria causada pel xoc amb una roca que li ha fet perdre almenys dues hores en la segona etapa, disputada aquest dilluns entre Al Wajh i Neom amb victòries del sud-africà Giniel de Villiers i l'anoienc Álex Haro, que és d'Òdena, (Toyota) en cotxes i del botsuanés Ross Branch (KTM) en motos.

Després d'un bon debut en la jornada inicial, Alonso ha viscut la part més amarga del circuit més dur del món i una avaria en el quilòmetre 160 de l'especial que li impedirà lluitar per un bon resultat final en la seva primera participació en el Ral·li Dakar, que falta saber fins i tot si pot continuar en la prova.

La victòria en cotxes vha sigut per a De Villiers, que competeix amb l'ajuda del copilot català Álex Haro, per davant de l'argentí Orlando Terranova (Mini), mentre que Carlos Sainz (Mini) ha finalitzat sisè a 13 minuts del vencedor. En la general, Terranova lidera amb 4.43 de renda sobre Sainz, segon classificat.

Quant a les motos, Branch ha donat la sorpresa per davant del britànic Sam Sunderland (KTM) i del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), amb Joan Barreda (Honda) sisè a 4.57. Sunderland és el nou líder de la classificació general amb 1.18 sobre Quintanilla, mentre que Barreda és vuitè