La Reial Societat d'Imanol Alguacil va perdre el sisè partit de la competició al Reale Arena de Sant Sebastià (1 a 2) i s'allunya a quatre punts del quart lloc, l'últim que dona accés a disputar la propera edició de la Lliga de Campions.

Els donostiarres van exhibir la seva millor versió durant el primer període. Van monopolitzar la possessió de la pilota durant el 65% d'aquests primers 45 minuts i, en conseqüència, van controlar a pler el ritme del partit i van imposar en cada moment aquell que més s'adequava als seus interessos esportius. La defensa grogueta no va poder conjurar una excel·lent jugada trenada entre Guevara, Merino i Odegaard, que va derivar en la passada de la mort de Portu que William José va transformar en l'1 a 0 (min 22).

A la represa, un penal de Zubeldia a Chukwueze el va transformar Manu Trigueros (min 58) i Sant Cazorla va completar la remuntada (min 72). El Vila-real se situa novè amb 28 punts.

D'altra banda, el Granada es va imposar al Mallorca gràcies a un gol d'Ángel Montero (min 24) a servei de Roberto Soldado, mentre que Alabès i Betis van empatar a un. Aleix Vidal (min 14) va avançar els bascos i Emerson (min 55) va signar l'empat verd-i-blanc.