El pilot espanyol Carlos Sainz (Mini) s'ha col·locat com a líder del Dakar en la categoria de cotxes després de la seva victòria aquest dimarts a la tercera etapa, una especial de 427 quilòmetres amb sortida i arribada a la localitat costanera de Neom (Aràbia Saudita) , mentre que el nord-americà Ricky Brabec (Honda) s'ha fet amb la victòria i el liderat en la categoria de motos, on l'espanyol Joan Barreda (Honda) ha pujat fins situar-se tercer.

Sainz ha estat el millor de la jornada al finalitzar amb un temps de 3:48:01 i avantatjar en tres minuts i mig al qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), mentre que l'argentí Orlando Terranova (Mini) va cedir el liderat després de perdre gairebé 13 minuts. A la general, el pilot madrileny mana amb 4:55 d'avantatge sobre Al-Attiyah i 8:09 sobre Terranova.

Després del contratemps en l'etapa d'ahir, Fernando Alonso i Marc Coma s'han recuperat amb una cinquena posició, a poc més de sis minuts de Sainz. El Toyota de Giniel de Villiers i el copilot d'Òdena Àlex Haro, vencedors de la segona etapa es van haver de conformar amb la novena plaça.

Triomf de Ricky Brabec en motos

Pel que fa a les dues rodes, Brabec va ser el triomfador d'una etapa que va deixar grans diferències entre els aspirants, al imposar-se amb 09:39 d'avantatge sobre el xilè José Ignacio Cornejo (Honda) i 13:16 sobre Barreda. El nord-americà lidera la general amb 15:02 sobre Cornejo i 15:14 sobre Barreda.

La marca japonesa va tenir un dia rodó, amb les seves motos a les quatre primeres posicions de la general. A Brabec el segueixen Cornejo en segona posició i Barreda en tercera, a 15 minuts, i l'argentí Kevin Benavides, quart a 16 minuts.

Brabec, que era la dotzena moto del dia en arrancar, va fer el millor temps al completar en 4 hores, 8 minuts i 23 segons els 426 quilòmetres cronometrats d'aquesta tercera etapa, un bucle amb punt d'inici i final a Neom, futura gran ciutat saudita propera a la frontera de Jordània i Egipte.

El tercer dia de competició va deixar també el primer abandonament entre les motos favorites per guanyar el ral·li. El perjudicat va ser el francès Adrien Van Beveren (Yamaha), que va patir una forta caiguda en els primers quilòmetres de l'etapa, es va trencar una clavícula i va perdre la consciència per alguns instants.