El Baxi Manresa va guanyar ahir al Nou Congost amb un festival ofensiu dels bagencs. L'Estrasburg no va lluitar pel partit pràcticament en cap moment i en la segona part la distància ja era insalvable.

Gran inici del Baxi (20-12)

El Baxi va començar amb Luke Nelson de base, Toolson, Dulkys, Magarity i Kravish. L'inici manresà va ser molt bo, amb tres triples consecutius (dos de Dulkys i un de Nelson) després de la cistella inicial de l'Estrasburg. El lituà va trencar la ratxa de tir exterior en el següent llançament.

En defensa, vam veure un Baxi agressiu, que pràcticament va ofegar en els primers minuts els jugadors del conjunt francès i va permetre als bagencs obtenir un molt bon parcial de 9-0.

Després de dues faltes seguides de Nelson, Toolson va exercir de base i no va arriscar en els llançaments. El joc a la pintura del Baxi també va funcionar cor-rectament en aquest quart, amb bones combinacions de Kravish, que també va fer un tap espectacular, i Magarity. El Manresa estava al davant, però l'Estrasburg en cap moment va allunyar-se del marcador (13-8). Les faltes van ser el gran problema dels bagencs en el primer quart, fins i tot amb una antiesportiva de Vaulet.

Segueix la bona ratxa (39-27)

No s'havia jugat ni un minut del segon quart quan l'entrenador de l'Estrasburg ja va demanar un temps mort. El Baxi va sortir molt activat de nou en el segon període i continuava amb la dinàmica demostrada fins al moment i aconseguint el màxim avantatge de 13 punts (25-12). En defensa, l'Estrasburg va saber neutralitzar millor el Manresa amb cistelles fàcils de dos punts (27-18).

Un dels aspectes positius del Baxi en el segon quart va ser la facilitat per obtenir rebots ofensius, però va augmentar el desencert en el triple. Pere Tomàs trencava un mala ratxa en la línia de 6,75 m i donava un nou màxim avantatge del Baxi, de 16 punts.

Monòleg del Manresa (68-44)

El Baxi Manresa només va fer que refermar el seu gran moment en el tercer quart, i fins i tot va arribar a tenir un avantatge de 24 punts en aquest període.

Intercanvi de cistelles inicial del Manresa i l'Estrasburg que mantenia la distància, amb els visitants lleugerament millor, sobretot més ràpids a l'hora de prendre decisions (41-30). Un triple de Dulkys va capgirar la situació i el Manresa va ser l'equip que va sortir al contraatac, i va tornar a aconseguir el màxim avantatge de 16 punts (46-30).

En el tercer quart, Toolson va anotar la seva primera cistella del partit, un triple que donava el màxim avantatge al Baxi, de 21 punts, i l'average favorable amb l'Estrasburg (54-33).

Average a favor (92-68)

El Baxi Manresa, només començar el quart, es va distanciar a 29 punts (73-44) gràcies a una espectacular cistella de Toolson i un triple de Jou.

L'objectiu en el darrer període dels dos equips era aconseguir l'average a favor, i l'equip entrenat per Pedro Martínez ho tenia molt bé. Traoré va intentar liderar l'Estrasburg, però Báez, que va fer un gran partit, i el Baxi tampoc van fallar en cap moment, i seguia la distància de 24 punts (80-56). Els bagencs van estar molt passius en defensa, fins a falta de 2.30 minuts no havien comès cap falta personal.