La cinquena etapa del Dakar, que s'ha celebrat aquest dijous entre A l'Ula i Halil, no ha estat de les més profitoses per als pilots de les nostres comarques a la prova. Abans de l'etapa de divendres, prèvia al dia de descans de dissabte, el millor classificat és el copliot anoienc Àlex Haro que ocupa el setè lloc a la general de cotxes amb el sud-africà Giniel de Villiers i el seu Toyota,

El calvari per al manresà Gerard Farrés, en la categoria de buguis, ha continuat. El segon classificat del 2019 ha perdut en l'etapa, guanyada avui per Ciryl Despres, 1 hora i 18 minuts, ocupant el lloc 34è. En la general, el primer classificat a la general és el rus Sergei Kariakin amb un minut d'avantatge sobre l'americà Casey Currie, company d'equip al Montser Energy de Farrés i de l'igualadí Armand Monleón que ara es troben en el divuitè lloc a 4 hores i 27 minuts.

L'etapa de cotxes l'ha guanyat Carlos Sainz que i és el ílder amb 5'59'' sobre el qatarià Al-Attiyah i 17'53'' respecte Peterhansel. Giniel de Villiers i Àlex Haro han estat sisens, cedint 11'46'' i setens Fernando Alonso i Marc Coma, a 12'23''. A la general, De Villiers-Haro són setens a 46'26'' i mantenen les sevs opcions de podi. Fernando Alonso i l'avianès Maec Coma estan més lluny, en la divuitena posició i a 3 hores 11 minuts i 50 segons. L'olianès Isidre Esteve ha estat el 49è avui a 2 hores i 16 minuts, i a la general és en la posició 36a a 6 hores i 25 minuts.

Pel que fa a les motos, s'ha accidentat Sam Sunderland i ha hagut de deixar la prova. El seu company de KTM. Toby Price, ha guanyat l'etapa davant de Pablo Quintanilla i Ricky Brabec (Honda) és el primer a la general. Té 9 minuts de marge sobre Price i el castellonenc Joan Barreda (Honda) és setè a 31 minuts. El pilot de Coll de Nargó, Jaume Betriu (FN Speed Team), ha tingut un bon dia amb una catorzena plaça i és el vintè a la general a dues hores. La 23a és Laia Sanz i en el lloc 77è es troba el martorellenc Pep Mas (Pedregà Team) a 9 hores i 42 minuts.