El pilot espanyol Carlos Sainz (Mini) s'ha emportat aquest dijous la cinquena etapa del Dakar i s'ha consolidat com a líder del ral·li al recuperar el temps d'avantatge que havia cedit el dimecres sobre el qatarià Nasser Al'Attiyah (Toyota) i el francès Stéphane Peterhansel (Mini).

Sainz va treure en aquesta etapa entre A l'Ula i Hail (Aràbia Saudita) gairebé 3 minuts d'avantatge sobre A l'Attiyah, vigent campió del Dakar, i més de 6 minuts a Peterhansel, el pilot més llorejat del ral·li al haver guanyat tretze títols, sis en moto i set en cotxe.

El madrileny continua així líder de la classificació general i afrontarà la sisena etapa de Dakar, que es disputarà íntegrament sobre sorra, amb gairebé 6 minuts d'avantatge sobre el pilot de Qatar i gairebé 18 sobre el seu company d'equip, que condueix l'altre buggy de Mini en carrera.

Per la seva banda, en la categoria de motos el vencedor del dia va ser l'australià Toby Price, que ha conquistat el seu segon triomf parcial en aquesta edició amb una mica més d'un minut d'avantatge sobre el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna). El castellonenc Joan Barreda (Honda) ha estat el millor espanyol en la sisena plaça.

El nord-americà Ricky Brabec continua com a líder amb més de nou minuts de renda sobre el guanyador d'aquest dijous, mentre que la jornada va deixar també l'abandonament del guanyador de 2017, el britànic Sam Sunderland (KTM), per culpa d'una caiguda.