L'embolcall feia pensar que no seria un partit fàcil per al CE Manresa. La suspensió, divendres, de dotze partits dels equips de futbol base, la posterior dimissió del president Luis Villa i, tot plegat, en el marc d'una important crisi econòmica que arrossega l'entitat, no eren bons auguris per a un equip que, malgrat els endarreriments en les mensualitats, està donant la cara, com també ho va fer la temporada passada quan va aconseguir l'ascens tot i diversos impagaments als jugadors i a l'equip tècnic de l'equip.

Ahir, el CE Manresa van saltar al terreny de joc deixant de banda, almenys durant una estona, els problemes que té l'entitat. Els jugadors van sortir més endollats que els del Vilassar i, ja al minut 2, manaven per 1 a 0 en el marcador. Va ser en una jugada en la qual Fran Orellana va rebre una pilotada llarga, va fer un bon control dins de l'àrea i va fer un xut ras i creuat que va acabar al fons de la xarxa. Quatre minuts després, els manresans van desaprofitar una bona acció de contracop. Amb el resultat en contra, el Vilassar va passar a dominar el mig del camp, però sense fer mal al davant i amb un CE Manresa que, a les contres, donava més sensació de perill. Al minut 16, Miguel Ángel Luque va ser objecte d'una penal clar, però el col·legiat Aguayo Prieto va marcar falta a fora de l'àrea. Tot i això, el jugador de la Galera va aprofitar el llançament de falta directa per fer el 2 a 0; això sí, amb la col·laboració del porter visitant.

El CE Manresa va poder jugar una fase del partit ple de confiança amb el 2 a 0 favorable. La millor arma per desguarnir els atacs del Vilassar eren les reiterades recuperacions al mig del camp, que donaven peu a contracops ràpids i perillosos, amb una bona circulació de la pilota. Al minut 29, el santjoanenc Erik Sarmiento va fer una llarga esprintada amb la pilota als peus, però davant de la porteria de Montiel va xutar massa alt. Fins al final del primer temps, cap dels conjunts va tenir bones ocasions.

La continuació, diferent

A la represa, el Vilassar va buscar el gol amb més dedicació davant un CE Manresa força arronsat al darrere. Cano, al minut 50, va tenir la millor oportunitat del seu equip fins al moment, però va trobar-se al davant Pol Busquets, que va desviar el seu llançament a córner. En aquesta acció, els jugadors visitants van reclamar penal per una lleu agafada a l'esmentat Cano. El CE Manresa estava patint i va veure com, al minut 58, Bacari xutava al pal després d'un greu error defensiu blanc-i-vermell. A la part final, el CE Manresa va poder jugar més tranquil, ja que el Vilassar tenia cada cop menys força i menys temps per remuntar. Al minut 71, Luque ho va provar amb un xut ras massa fluix i, al 77, Fran Orellana va presentar-se davant Montiel però es va entortolligar abans de rematar. Tot i perdre capacitat ofensiva, el Vilassar no va desistir i al minut 87 encara va tenir una ocasió que Pol Busquets va aturar a Gonpi. Encara quedava la cirereta del partit, un contracop de llibre en el qual Joel Méndez va donar mastegat el gol al seu company Walter Fernández (min 89).

Diumenge que ve, inici de la segona volta amb un Manresa-Figueres, de nou al Congost. Els manresans han tancat la primera volta acabant en desena posició.