El pilot portuguès Paulo Gonçalves (Hero MotoSports) va morir ahir als 40 anys després de ser víctima d'una caiguda durant la setena etapa del ral·li Dakar, disputada sobre 546 quilòmetres cronometrats entre les ciutats de Riad i Wadi al-Dawasir (Aràbia Saudita). «Paulo Gonçalves, pilot de la moto núm. 8, ha estat víctima d'una caiguda al km 276 de l'especial del dia. En ser alertats a les 10 h 08', l'organització hi ha enviat un helicòpter mèdic, que ha aterrat a les 10 h 16' al lloc on es trobava el pilot inconscient, amb una parada cardiorespiratòria», va indicar l'organització del Dakar mitjançant una nota de premsa.

«Després de provar de reanimar-lo in situ, s'ha evacuat el pilot a l'hospital de Layla, on, lamentablement, s'ha confirmat la seva mort», continuava la nota, en referència al motorista que disputava el seu tretzè Dakar. El pilot portuguès es va proclamar campió del món de ral·li tot-terreny el 2013. Paulo Gonçalves ocupava el 46è lloc de la classificació general de l'edició 2020 al final de la sisena etapa. «Tota la caravana del Dakar vol expressar a la seva família, amics i reunits el seu més sentit condol», va conclure el text.

Etapa anul·lada en motos i quads

Amb motiu de la mort de Paulo Gonçalves, l'organització del Dakar va anunciar ahir a la tarda que la vuitena etapa que s'havia de disputar avui en motos i quads queda anul·lada «per acord unànime de tota la família motera del Dakar». Una àmplia majoria dels pilots van mostrar ahir les seves condolences per la mort del pilot de motos portuguès. Marc Coma va explicar que «quan vaig veure tantes motos aturades i l'helicòpter, em vaig témer el que havia passat». L'avianès va afirmar que no li va voler dir res a Fernando Alonso sobre la situació «perquè havíem de seguir concentrats en el que quedava d'etapa». Ahir van ser sisens i ja estan entre els 15 primers. En buguis, Farrés i Monleón van ser vuitens. Betriu va ser 17è en motos i Pep Mas, 74è.

Isidre Esteve va patir una avaria important al cotxe ie va estar retot el dia d'ahir reparant-lo. En tancar aquesta edició, l'olianès encara no havia arribat a meta i estava en dubte la seva continuïtat al Dakar.