El mes de novembre passat es va confirmar Manresa com a final d'una de les etapes de la centenària Volta Ciclista a Catalunya. Ara ja se sap la data. Serà en la cinquena jornada de la prova quan els corredors arribaran a la capital del Bages, el divendres 27 de març. L'inici d'aquesta etapa serà a la Pobla de Segur i, en el cas de Manresa, els participants faran una primera passada per anar a Montser-rat i, en la tornada, la meta es preveu que estarà instal·lada a la car-retera de Cardona.

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definides les set etapes que formaran l'edició 100 de la prova, que se celebrarà entre els propers 23 i 29 de març.

Després que en les últimes setmanes s'hagin anat anunciant bona part dels acords amb els municipis que acolliran una sortida o arribada, ara s'ha donat a conèixer l'ordre exacte de les etapes de la ronda catalana, que tornarà a presentar un recorregut variat i atractiu, que combina la munta-nya, etapes propícies per a escapades o arribades a l'esprint i una contrarellotge individual.

El proper 6 de febrer tindrà lloc a l'INEFC de Barcelona, a les set de la tarda, la presentació oficial d'aquesta edició, on es faran públics tots els detalls de quilometratge, ports puntuables, particularitats del recorregut i altres aspectes.

En cas de Manresa, des del 2012 no es tancava una etapa de la Volta a Catalunya, en aquell cas a la Muralla del Carme i amb una gran expectació. Amb la d'aquest any, seran 52 les vegades que la cursa que organitza la secció ciclista de la Unió Esportiva de Sants haurà tingut parada a Manresa, només superada per Barcelona. Cal fer esment que rebre el final d'una etapa de la Volta té un cost d'uns 40.000 euros, que l'Ajuntament de Manresa compta cobrir amb un seguit de patrocinadors, que faran possible el finançament d'aquesta despesa.

VOLTA A CATALUNYA 2020

Primera etapa

Calella-Calella 23/3

Segona etapa

Banyoles-Banyoles CRI 24/3

Tercera etapa

Castelldefels-Vallter 2000 25/3

Quarta etapa

Ripoll-Portainé 26/3

Cinquena etapa

Pobla de Segur-Manresa 27/3

Sisena etapa

Tarragona-Mataró 28/3

Setena etapa