Retorn a la normalitat competitiva amb incògnites sobre el futur pendents. Les múltiples gestions efectuades aquesta setmana per l'estructura esportiva del Centre d'Esports Manresa, amb el suport del regidor d'Esports, Toni Massegú, i dels tècnics municipals, han fructificat i els dotze equips base del club que la setmana passada no van poder jugar i van perdre els seus partits pel reiterat impagament dels arbitratges podran actuar aquest cap de setmana sense incidències. Així es va exposar, ahir, en una reunió informativa oberta als pares dels jugadors dels equips formatius i als socis celebrada a la sala d'actes de l'Ateneu de les Bases.

Xavi Ribera, secretari tècnic del primer equip, i Víctor Casado, adjunt a la direcció esportiva, en representació de l'estructura tècnica del club, i Toni Massegú, regidor d'Esports, van assumir la responsabilitat de detallar les gestions realitzades i la situació actual de l'entitat, després de la dimissió del president, Luis Villa, i de la seva junta directiva.

Toni Massegú va informar que «s'ha arribat a un acord amb la Federació Catalana de Futbol per tal de liquidar el deute adquirit en concepte d'arbitratges en tres mensualitats. La primera d'aquetes liquidacions s'ha de fer l'abril». A més, en acceptar aquest tracte, «la federació posa a zero el compte del deute dels dotze equips que tenien arbitratges impagats», va explicitar el regidor. Víctor Casado va explicar que l'anomenada estructura tècnica del club la integren Èric Arroyo, Xavi Baldajos, Joel Casas, Cristian Maya, Roger Pont i Marcel Tort, a més de Xavi Ribera i ell mateix.

Assumir la responsabilitat

Els representants dels tècnics van revelar que divendres passat, després que la federació confirmés que la suspensió i la pèrdua dels dotze partits era una decisió irrevocable, els vuit tècnics es van reunir en un restaurant i van acordar que la junta havia d'assumir-ne la responsabilitat. Si no es feia així, dimitirien en bloc.

Els membres de l'estructura tècnica es van comprometre a assumir la gestió del club fins que els socis convoquin una assemblea extraordinària per escollir una junta gestora que haurà de convocar eleccions abans de tres mesos.

Els tècnics van poder transmetre tranquil·litat als pares, però no van poder respondre totes les seves preguntes. El directiu de la FCF i delegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya, Esteve Olivella, no va assistir a la reunió.