La primera edició del Dakar a l'Aràbia Saudita ha acabat aquest matí amb la darrera etapa entre Haradh i Qididya sense canvis significatius en cap de les classificacions. En cotxes, el Toyota de Fernando Alonso i l'avianès Marc Coma acaba la prova en el tretzè lloc final a 4 hores 43 minuts i 47 segons del campió, un Carlos Sainz (Mini) que assoleix la seva tercera victòria a la prova amb sis minuts de marge sobre Nasser Al-Attiyah (Toyota), que s'ha imposat avui, i deu sobre Stéphane Peterhansel (Mini).

Alonso i Coma, quarts en l'etapa d'avui a 3'16'' del vencedor, han tingut moments de tot en el seu debut com a parella al Dakar. Els problemes en algunes etapes els han endarrerit a la classificació però cal destacar també el segon lloc en l'etapa de dilluns passat. Per la seva banda, el copilot d'Òdena Àlex Haro ha acabat en cinquè lloc amb el Toyota conduït pel sud-africà Giniel de Villiers, a 1 hora 7 minuts i 9 segons de Sainz. Nani Roma ha estat el 26è i Isidre Esteve va abandonar.

Victòries parcials de Gerard Farrés

En buguis, el manresà Gerard Farrés i el seu copilot, l'anoienc Armand Monleón, acaben amb regust agredolç. Han tingut molts problemes amb el seu vehicle però han demostrat també la seva qualitat amb la victòria en dues de les etapes. Han acabat en onzè lloc (avui han estat vuitens) a 6 hores 41 minuts i 56 segons del campió que ha estat el seu company a l'equip Energy Monster, l'americà Casey Currie. El segon ha estat el rus Kariakin i el tercer el xilè Chaleco López.

En motos, la pitjor notícia ha estat la mort, en l'etapa del passat diumenge, del portuguès Paulo Gonçalves. La novetat ha estat que no ha guanyat una KTM i que un altre americà, en aquest cas Ricky Brabec i amb una Honda, s'ha imposat. Ha tret 16'26'' al xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) i 24'06'' a l'australià Toby Price (KTM). El setè ha estat el castellonenc Joan Barreda, a 50'57'', company d'equip de Brabec a Honda. Cal destacar el bon debut de Jaume Betriu (KTM). L'urgellenc ha acabat en catorzena posició a 3.31.58 de Brabec i per davant de Joan Pedrero (16è) i Laia Sanz (18a). Meritòria també l'actuació del martorellenc Pep Mas, del Pedregà Team, que ha aconseguit acabar la prova en el 69è lloc a 19 hores i 37 minuts del primer.

En els quads la victòria ha estat per al pilot xilè Ignacio Casale i els camions russos Kamaz han revalidat títol, en aquest cas a càrrec d'Andrey Karginov.