Avui s'enfronten dos equips en bona ratxa a la lliga. Tant el Baxi com el seu amfitrió, el RETAbet Bilbao, han guanyat els 5 darrers partits. Als bascos, que van vèncer a la pista del Barça per 92-94, els ha valgut per classificar-se per a la Copa del Rei, i aquesta tarda ho celebraran amb la seva afició. Per al Manresa, ha suposat sortir de la zona de perill i obrir marge amb la zona de descens, tot i les lesions i impediments com ara la grip que ha castigat la plantilla de Pedro Martínez en els últims dies. La bona notícia avui és el retorn del base Dani Pérez, que aportarà el seu joc a la direcció de l'equip, al costat d'Aleks Cvetkovic.

Pedro Martínez va confirmar que Dani Pérez ja està disponible, una setmana abans del previst, després de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer en el partit amb el Betis a Sevilla. A més, el Baxi ha viatjat amb tots els jugadors (Dulkys, Magarity, Kravish, Mitrovic) que durant la setmana han tingut els efectes de la grip i que van fer que el conjunt manresà jugués amb només set jugadors a la pista del Türk Telekom, on, de tota manera, va plantar cara fins al final i va perdre de només sis punts (78-72). Qui no s'ha desplaçat és Ryan Toolson, perquè, segons va dir el tècnic en la roda de premsa, «encara no està bé» de la lesió al peu esquerre, que ja el va impedir actuar en el partit contra l'Andorra.

Cvetkovic, que no juga la Champions League, es reincorpora amb normalitat; és un dels que no ha estat afectat per la grip. Pedro Martínez ha volgut fer pública la seva «admiració per l'esforç que està fent l'equip en aquesta última setmana. És cert que recuperem jugadors, però cal veure com els ha afectat passar la malaltia, quina pot ser la resposta física. Alguns fins i tot van viatjar amb intenció de jugar a Turquia, però no ho van poder». Kravish i Mitrovic es van haver de quedar a l'hotel mentre els seus companys jugaven el partit de Champions. Luka Mitrovic era el més tocat en aquesta part final de la setmana, però finalment també ha viatjat a Bilbao. Preguntat per les grips, l'entrenador va confirmar que la plantilla «no s'havia vacunat».

De cara al partit d'avui, Pedro Martínez ha declarat del Bilbao que «s'ha classificat per a la Copa del Rei amb tota justícia, amb una gran trajectòria i amb la barbaritat de guanyar a la pista del Barça. Té Bouteille, que està sent el millor ala de la lliga, però tota la plantilla aporta molt, amb homes experts com Schreiner i Rafa, i uns pivots que són molt importants en el seu joc, com Balvin i Lammers». En el matx de la primera volta, el Baxi es va imposar per 101-97 després de dues pròrrogues.