Gironella va celebrar la primera edició de la Festa de l'Esport (als anys 80 s'havia fet amb un altre format). En un acte concorregut celebrat al Local del Blat, la vila va voler reconèixer els mèrits dels seus esportistes més destacats de l'any 2019. Els guardonats van ser de diverses disciplines, trail, motociclisme, esquí, gimnàstica... una mostra del bon estat de salut que viu l'esport a Gironella. Entre ells, hi havia campions de Catalunya, d'Espanya i també d'Europa.

Carla Font, Lorena Medina i Laia Font, totes tres destacades gimnastes de l'Egiba, tant a nivell estatal com internacional, les cor-redores de muntanya Laia Gonfaus (campiona de Catalunya de km vertical en categoria júnior) i Martina Gonfaus (campiona d'Espanya de km vertical en categoria cadet) i el motorista Franc Serra (especialista internacional en dirt track), van ser alguns dels esportistes que van pujar a l'escenari del Local del Blat.

També van ser reconeguts pels seus mèrits Grau Franch (campió de Catalunya aleví en trial), Sara Sánchez (campiona de la Copa Benelli estatal de motociclisme), Oleguer Selga (destacat en esquí alpí i esquí en línia amb el bronze estatal), David Tarrés (tercer a l'europeu per equip en raids d'aventura) i Ares Torra (bronze per equips mixtos en la modalitat d'esquí de muntanya dels Jocs Olímpics de la Joventut).

L'alcalde de Gironella, David Font, i el regidor d'Esports de la vila berguedana, Miquel Serra, van ser presents en aquesta primera edició de la Festa de l'Esport.