El dimecres 25 de març, la Volta Ciclista a Catalunya 2020 passarà per Sant Fruitós de Bages en la seva tercera etapa, que anirà de Castelldefels a Vallter 2000. El municipi bagenc acollirà un esprint puntuable a l'alçada de la plaça 11 de Setembre cap a 3/4 de 2 del migdia. Els ciclistes provindran de Manresa, passaran pel municipi i es dirigiran cap a Artés.

En cada etapa de la Volta hi haurà dos esprints intermedis. Sant Fruitós de Bages serà un dels municipis que acolliran aquest esprint en la tercera jornada d'una cursa ciclista que atrau els millors ciclistes internacionals i és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i del Giro d'Itàlia.

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definides les set etapes que formaran l'edició 100 de la prova, que se celebrarà entre els dies 23 i 29 de març.

Després que en les últimes setmanes s'hagin anat anunciant bona part dels acords amb els municipis que acolliran una sortida o arribada (entre ells Manresa), també s'ha donat a conèixer l'ordre exacte de les etapes de la ronda catalana, que tornarà a presentar un recorregut variat i atractiu, que combina la muntanya, etapes propícies per a escapades o arribades a l'esprint i una contrarrellotge individual.