Després de fer història a l'Eurocup en superar la fase de grups i l'eliminatòria prèvia als setzens de final, l'AE Cadí la Seu encara, aquesta nit, el partit d'anada dels setzens de final de la segona competició europea al Palau d'Esports de la Seu d'Urgell (19.30 hores), amb el desafiament de derrotar, per fi, el potent Basket Landes.

L'històric equip francès, quart classificat de la LBF, ja s'ha enfrontat aquesta temporada en dues ocasions al Cadí la Seu, a la fase de grups, i en ambdos partits es va imposar a les alturgellenques.

Per a Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu «el primer objectiu, avui, és mantenir o apujar el nivell d'intensitat defensiva que vam mostrar dissabte a Salamanca». La conseqüència d'aquest fet hauria de ser «treure un resultat que mantingui l'equip viu per al partit de tornada, a França. Les jugadores i el cos tècnic tenim molt clar que afrontem un partit de vuitanta minuts i que és important treure un bon resultat aquí, a la Seu d'Urgell, davant el nostre públic».

Les urgellenques, a la tercera, volen vèncer l'equip de Mont-de-Marsan i propiciar que l'eliminatòria es decideixi en terres franceses. El Basket Landes ha viatjat a Catalunya amb el seriós dubte de la seva capitana i decisiva directora de joc, Celine Dumerc.

«Ve el Basket Landes, un conjunt dur, molt intens i amb una plantilla llarga», reflexiona Bernat Canut, «tot i que no podem saber si tindran el seu timó en la posició de base, Dumerc. Sigui com sigui, tenim ganes de competir amb les franceses de tu a tu, aquí, al Palau d'Esports, i de ficar les coses molt díficils al rival», conclou.

En el partit contra les de Julie Barennes, debutarà com a blanc-i-blava la base Marina Lizarazu. A més de Dumerc, a l'equip francès destaquen Romana Hejdova, Mamignan Touré i Aby Gaye.