L'Ajuntament de Calaf, a partir de la proposta i col·laboració de diferents persones aficionades al running del municipi, va organitzar la primera cursa de muntanya i caminada popular Tocats per la campana. Tot i el temps advers, prop d'un centenar de persones van dirigir-se a la plaça Gran, punt de sortida, a recollir el dorsal. Al so del campanar de l'església de Sant Jaume de Calaf, es va iniciar la primera sortida amb les 35 persones participants a la cursa llarga de 10?km i, seguidament, també van sortir els 30 caminants que van fer la ruta de 6,5 km.

També guiats pel repic de campanes, van sortir la resta de corredors i corredores, un total de 21, que realitzaven la ruta de 6,5 km. Pel que fa a la cursa infantil, aquesta va sortir des del replà de l'ermita de Sant Sebastià i va fer un recorregut de 800?m en què van participar una desena d'infants a partir de 7 anys.

Quant a les classificacions, la cursa de 10 km va ser dominada per J. R. Montaner amb 41'43'', seguit de Marc Sabater (41' 43'') i Fidel Compte (44' 44''); en l'apartat femení, victòria d'Alba Creus amb 54' 55''. seguida de Betty Pérez (55' 42''). En la distància de 6,5 km, triomf de Joan Martínez (32' 40'') i de Judit Marsinyach (38' 25'')