La selecció espanyola femenina de waterpolo, actual subcampiona del món, va aconseguir ahir el segon títol europeu de la seva història en derrotar en la final Rússia, en un partit que es va decidir en el darrer quart. És també un triomf per a alguns representants de casa nostra, com el metge Albert Estiarte o el fisioterapeuta santjoanenc Òscar Muncunill, que formen part de l'equip tècnic de Miki Oca, el seleccionador estatal que també va dur l'equip a l'or el 2014, a Budapest. També formen part de les seleccions la doctora Griselda Sirvent i el fisioterapeuta Marc Estiarte, del Cimetir de Manresa, i el preparador físic santvicentí Marcel·lí Massafret.

L'equip estatal va anar de menys a més, després de perdre un primer quart en el qual va jugar amb el fre posat. Només Roser Tarragó s'atrevia a trencar el gel, tot i que Prokofyeva feia mal amb le seves accions.

Aquí va canviar la defensa, amb una Laura Ester espectacular a la porteria. L'agressivitat més gran va propiciar que Espanya trobés més solucions atacants, sobretot el joc de la boia, Maica García, autora de quatre gols al final.

De tota manera, va caler remuntar. Les russes van capgirar el resultat i van posar en perill el triomf (8-10), però entre les germanes Espar van endossar un parcial de 3-0 a les russes que va augmentar a l'inici del darrer període. Tal com va passar a les semifinals contra Hongria, en què Espanya va estar a punt de malbaratar una renda de 7-11, a l'equip d'Oca li va costar tancar el partit i les russes van anotar dos gols a última hora, però ja era massa tard. Les espanyoles van congelar la possessió i van assegurar l'or.