El circuit El Bosquet de Ponts (Lleida) va donar el tret de sortida al Campionat de Catalunya de motocròs 2020. La prova inaugural del calendari va reunir pràcticament un centenar de pilots de les categories MX1, MX 125 2T, MX2, MX3, MX4, MX5, MX Elit, MX Femení i MX Sub-18 4T.

La cursa va estar marcada per les condicions tècniques del circuit, carregat de fang després del temporal Glòria, que va afectar Catalunya la darrera setmana. El manresà Lluís Riera (Yamaha) es va imposar amb contundència en la categoria MX Elit, seguit de Duberos Clement i Pau Doñate. En MX1, el pilot rus Luca Bruggmann va ser el més ràpid en totes dues mànegues i va pujar al primer esglaó del podi, seguit d'Enric Vendrell i Daniel Garralon. Timur Petrashin, Èric Tomàs i Marc Fontanals van completar, per aquest ordre, els calaixos del podi de la categoria MX2. Albert Fontova va ser el vencedor de la categoria MIX 125 i Rauls Blumfelds i Ilya Pavliv van quedar en segona i tercera posició, respectivament.

Mariona Valero, del Moto Club Can Taulé, va ser la pilot més destacada de la categoria femenina, seguida de Georgina Abella, segona, i de Eva Llobera, tercera. En MX sub-18, Arnau Lledó va creuar la bandera de quadres en primera posició en totes dues mànegues i al podi el van acompanyar Daniel Sala i Pau Rojas.

Raül Castells, el santfruitosenc Ramon Brucart (Suzuki) i Joan Vilalta van ser els tres primers en MX3, i Jordi Pedro, Jaume Maireta i Juan José Pons van copar el protagonisme en MX4. Finalment, en MX5, el guanyador va ser Pedro Tragter, seguit de Sergi Lasala i Jaime Fontclara.