Esportivament, ningú no ha dubtat en cap moment del primer equip del CE Manresa aquesta temporada. Malgrat tots els problemes econòmics que han perseguit darrerament l'entitat, i que afecten a jugadors i staff tècnic, els blanc-i-vermells han anat a la seva i, sobretot els dies de partit, han demostrat una gran professionalitat. També avui, en el duel que els va enfrontar al Sants al Nou Estadi del Congost, en l'estrena oficial de la junta gestora encapçalada per Ruth Guerrero.

Els manresans, malgrat la classificació del seu rival (és penúltim), no han tingut un partit plàcid i han hagut d'esmerçar-se per guanyar, encara que per la mínima.

El Sants ha sortit fort i valent. Al primer minut, Suma ha tingut una doble ocasió davant Pol Busquets, que s'ha lluit amb dues bones intervencions. En l'arrancada, el joc era elèctric, amb arribades a una i altre porteria i amb poques precaucions defensives. Al minut 5, Walter Fernández ha xutat massa desviat i Luque, al dotze, ha enviat una pilota al pal. Quan es portava un quart d'hora, Florent, oportú, ha desviat l'esfèrica a córner quan Sergio Navarro es disposava a xutar en una posició molt favorable dins de l'àrea. El visitant Aleix ho ha provat amb un llançament a les mans de Pol Busquets (min 18). A mida que avançava la confrontació, el CE Manresa controlava millor el seu rival però tenia dificultats per crear perill real a la porteria defensada per Oriol. D'aquesta manera, el primer temps ha acabat amb l'empat inicial de 0 a 0.

A la represa, i quan es portaven dos minuts de joc, Fran Orellana ha pispat la pilota a un dels centrals del conjunt visitant i, precipitat, ha xutat massa creuat. També ha fet un llançament desviat Biel Rodríguez al minut 49. A diferència del primer temps, en el segon, el CE Manresa es notava més solvent, i sense patir en excés en defensa. Això fins que una gran jugada individual per la banda dreta de Walter Fernández ha acabat amb gol de Marc Cuello, que ha aprofitat la centrada del seu company per perforar la porteria contrària. Aquest 1 a 0 ha fet canviar la decoració del partit. Amb avantatge en el marcador, el CE Manresa ha intensificat el seu joc al contracop. En una acció per la dreta ha pogut arribar el 2 a 0 però Walter Fernández, molt forçat, ha rematar a fora una molt bona centrada de Biel Rodríguez al segon pal (min 74). El Sants insistia però els manresans no els permetien arribades clares. En el temps de descompte diversos llançaments de cantonada han estat les darreres opcions dels visitants.

Tres debuts al CE Manresa

Avui, no només ha debutat la junta gestora al CE Manresa. També ho han fet tres jugadors. Ha sortit a l'onze inicial el central de Castellbell Albert Alavedra; a la segona part han tingut uns minuts el juvenil Àlex Iglesias (16 anys) i el santfruitosenc Izan Checa, que estava jugant aquesta temporada al Gironella de Segona Catalana. Ha quedat sense sortir el davanter francès Horty Nathanael Mioko.