La tenacitat, perseverança i passió extrema pel tennis. Aquestes són les característiques més remarcables de Victòria Jiménez Kasintseva, la joveníssima tennista que ahir va escriure una de les pàgines més brillants de l'esport andorrà. El fracàs en la final sènior femenina de l'hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza es va accentuar amb la irrupció en l'escena internacional d'una tennista de parla catalana que es presenta com l'alternativa de futur a un altre talent precoç del tennis femení, la nord-americana Cori Coco Gauff, de 15 anys.

Victòria Jiménez Kasintseva va afrontar la competició júnior de l'Obert d'Austràlia com la tennista més jove del quadre. Tot i això, amb només 14 anys, va ser considerada la cap de sèrie número 9 en el seu debut en un Grand Slam. En el primer partit a Melbourne, l'andorrana va superar la britànica Matilda Mutavdzic, amb remuntada inclosa. En segona ronda, va vèncer la txeca Katrina Laviockova i, en la tercera, va protagonitzar una exhibició de caràcter davant la italiana Melania Delai, de 17 anys. Va salvar tres pilotes de partit abans d'assolir la classificació per als quarts de final del torneig.

En aquesta ronda, Victòria Jiménez va tornar a palesar la seva tenacitat i va derrotar la nord-americana Robin Montgomery, cap de sèrie número 2. La xinesa Zhouxuan Bai no va ser oponent per a Jiménez a semifinals.

Quarta remuntada

A la final, l'andorrana va haver de protagonitzar la quarta remuntada en sis partits, després de perdre el primer set (5 a 7) davant la polonesa Weronika Baszak, de 17 anys. La reacció de Jiménez va ser la d'una campiona. Amb una maduresa sorprenent, va guanyar els dos següents per 6 a 2, per segellar el seu triomf a la pista central del Rod Laver Arena.

«Al principi del partit estava una mica nerviosa pel fet de jugar a la pista central davant força gent, però després d'aconseguir el segon set, que ha estat molt lluitat, m'he deixat anar i he trobat més el meu joc, un fet que m'ha portat fins a la victòria», va relatar Jiménez.

Victòria Jiménez és filla de l'extennista català professional Joan Jiménez, qui el 1999 va assolir el lloc 505 al rànquing ATP en el moment àlgid de la seva carrera. Nascuda a Andorra, va començar a entrenar-se als 4 anys. «Vaig escollir jugar a tennis jo», emfatitza la tennista en un reportatge a www.puntodebreak.com.

Guanyadora de l'última edició del Trofeu Comte de Godó sub-14, del Masters Spain Junior Tour, de tres tornejos del Tennis Europe sub-14 i del Rafa Nadal Tour Barcelona, Jiménez ostenta els títols de campiona de Catalunya i d'Espanya sub-12 i sub-14, per tant, és una autèntica promesa del tennis. En una entrevista concedida a www.lawebdeltenis.net afirma que el seu fort és «la força mental» seguida de «la força física i de la qualitat tècnica».